...

شرکت پتروشیمی امیرکبیر

شرکت پتروشیمی امیرکبیر (سهامی عام)

 

شرکت پتروشیمی امیرکبیر (سهامی‌عام) در تاریخ 1376/11/12 تحت شماره 137672 در اداره ثبت شرکت‌ها و مالکیت صنعتی تهران به ثبت رسیده است. شرکت پتروشیمی امیرکبیر در تاریخ 1385/12/02 نزد سازمان بورس و اوراق بهادار ثبت گردیده است و نماد معاملاتی آن در بازار پایه شرکت فرابورس در تاریخ 1390/03/17 گشایش و معاملات سهام با نماد معاملاتی "شکبیر" آغاز گردید.

 

موضوع فعالیت

موضوع فعالیت شرکت پتروشیمی امیرکبیر(سهامی‌عام)، به موجب ماده 2 اساسنامه عبارت است از احداث، راه‌اندازی و بهره‌برداری کارخانجات صنعتی به منظور تولید، بازاریابی و فروش محصولات پتروشیمی، ذخیره، واردات، صادرات و تبدیل کلیه مواد پتروشیمی، پتروشیمیایی، فراورده‌های فرعی، مشتقات ذی‌ربط آنها و انجام عملیات مذکور با رعایت قوانین و مقررات مربوطه.
شرکت پتروشیمی امیرکبیر(سهامی‌عام) به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان انواع پلی‌اتیلن درکشور درسال 1399 موفق گردید رکورد تولیدات خود را به 404ر410ر1 تن برساند و سود خالص معادل 742ر521ر39 میلیون ریال را محقق سازد. عوامل مهم در دستیابی به این موفقیت عبارتند از:

-         افزایش دریافت خوراک مناسب اتان به دلیل بستن قرارداد و آغاز دریافت اتان از پالایشگاه خلیج فارس؛

-         تولید محصول با صرفه اقتصادی بیشتر؛

-         استمرار تولید از طریق تعمیرات و نگهداری بهینه و افزایش زمان در دسترس بودن واحدهای تولیدی؛

-         تامین به هنگام خوراک‌های جایگزین از منابع منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای؛ 

-         افزایش قیمت محصولات پلیمری متاثر از دو عامل افزایش تقاضای جهانی پلیمر به دلیل پاندومی کووید 19 و افزایش نرخ ارز؛

-         بازاریابی مناسب و حضور به موقع و برنامه‌ریزی شده در بورس جهت عرضه محصولات.

دستاوردهای اجرایی (طرح‌ها)

  • ساخت بیش از 95% از دستگاه‌های ثابت درایران با صرفه‌جویی حدود 70 میلیون دلار و اشتغال حدود 8 میلیون نفر ساعت غیر‌مستقیم و 22 میلیون نفر ساعت مستقیم؛
  • صرفه جویی سرمایه‌گذاری نسبت به سرمایه‌گذاری جهانی حدود 20 الی 30 درصد؛
  • بیش از 163 کیلومتر شمع کوبی در سایت؛
  • ساخت اولین کوره‌های واحد الفین در ایران؛
  • ساخت اولین راکتور خاص تبدیل استیلن واحد الفین در ایران؛
  • ساخت اولین راکتور‌های واحد پلی اتیلن سنگین در ایران؛
  • استفاده از منابع عمومی جهت سرمایه‌گذاری ریالی با عرضه سهام از طریق پذیره نویسی؛
  • مشارکت بخش خصوصی در واحد پلی پروپیلن بصورت 100%؛
  • انجام مهندسی تفضیلی کلیه واحدها توسط مشاورین ایرانی؛
  • انجام نصب و ساختمان کلیه واحد توسط پیمانکاران ایرانی؛
  • مدیریت مهندسی و اجرا توسط نیروهای داخلی؛
  • ساخت و نصب مخزن دو جداره اتیلن بوسیله پیمانکاران ایرانی.

معرفی واحد‌های تولیدی و نمودار تولید

واحد الفین: این واحد با تولید 520 هزار تن اتیلن در سال، بنزین پیرولیز، پروپیلن، برش چهار‌کربنه و سوخت مایع خوراک واحد‌های پلیمری شرکت را تامین می‌کند.

واحد پلی‌اتیلن سبک: ظرفیت تولید این واحد 300 هزار تن در سال است که در 9 نوع گرید مختلف قابل تولید می‌باشد که در تولید انواع فیلم پلی‌اتیلن ظروف یک بار مصرف مختلف قطعات پلاستیکی طبی و غیره کاربرد دارد .

واحد پلی‌اتیلن سبک خطی : ظرفیت تولید این واحد 260 هزار تن در سال است که در 8 گرید قابل تولید می‌باشد و در زمینه تولید محصولاتی مانند پوشش کابل، انواع فیلم، لوله‌ها، وسایل منزل، انواع کیسه‌های پلاستیکی و ... کاربرد دارد.

واحد پلی‌اتیلن سنگین : ظرفیت تولید این واحد 140 هزار تن در سال می‌‌باشد که در 17 نوع گرید قابل تولید بوده و در زمینه تولید محصولاتی مانند دودکش سیم، کابل ظروف بسته بندی مواد غذایی و شیمیایی، تیوب لوازم بهداشتی، ساخت لوله‌های آب و فاضلاب و ... کاربرد دارد.

واحد بوتادین : ظرفیت تولید این واحد 51 هزار تن در سال می‌باشد که در زمینه ساخت لاستیک‌های مصنوعی و پلیمرهای مقاوم کاربرد دارد .

واحد بوتن -1 : ظرفیت تولید این واحد 20 هزار تن در سال است و در کل در مجتمع به‌عنوان همراه پلیمر استفاده می‌شود.